Fabrika stakla Hrastnik preuzima Srpsku fabriku stakla u Paraćinu

Fabrika stakla Hrastnik preuzima Srpsku fabriku stakla u Paraćinu

Fabrika stakla „Hrastnik“ slovenačko preduzeće za razvoj i proizvodnju staklene ambalaže preko svog vlasnika Global Glass preuzima staklaru SFS Paraćin u Srbiji koja će postati njena sestrinska kompanija i značajno će doprineti realizaciji strateških planova grupe, saopštio je Hrastnik na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji.

Investicijom u staklaru SFS Paraćin, koja je pre preuzimanja bila u stečaju i predmet nacionalnog programa revitalizacije staklarske industrije u Srbiji, GlobalGlass grupa povećaće proizvodne kapacitete i asortiman proizvoda, reči su generalnog direktora Steklarne Hrastnik Petera Časa za slovenačke medije.

Glavni deo proizvodnje u Srbiji ostaće vezan za standardni kvalitet stakla za prehrambenu industriju, potrebe srpskog tržišta i isporuke na tržišta Jugoistočne Evrope, gde primećujemo nedostatak ponude. Deo asortimana biće premešten iz Slovenije u Paraćinsku fabriku, a na taj način nameravamo da podignemo nivo kvaliteta, dodatu vrednost i profitabilnost srpske fabrike”, istakao je Peter Čas.

Čas kaže da će najveći deo izvoza Steklarne Hrastnik i dalje biti usmeren na strateška tržišta zapadne Evrope i staklo premium i super-premium kvaliteta.

Steklarna Hrastnik je jedan od vodećih evropskih ponuđača specijalnog ambalažnog stakla sa izuzetnim potencijalom za dalji rast, širenje poslovanja i jačanje tržišnog udela.

Paraćinska staklara i Steklarna Hrastnik imaju sličnu istoriju i teže istim ciljevima. Veliko specifično znanje iz oblasti transformacije poslovanja i prelaska sa masovnih segmenata tržišta stakla na premium, stečeno u Hrastniku, imaće veoma važnu ulogu u daljem širenju poslovanja GlobalGlass grupe kako na lokaciji u Hrastniku, tako i na novoj proizvodnoj lokaciji u Srbiji, saopšteno je iz kompanije, a prenosi internet portal novog vlasnika staklare u Paraćinu.

U ovom trenutku nije poznato kada će paraćinska staklara početi sa radom pod novim imenom.