Dodela priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Dodela priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

ParaćinciTomislav Milisavljević i Goran Janković tokom svog života dali su oko 60 litara krvi! Ukoliko pomislite da je ovo nemoguće matematika govori drugačije. Tomislav je 85 puta donirao svoju krv a Goran 78, a ako uzmemo u obzir da tokom akcije doniramo između 300 i 500 mililitara krvi, računica je sasvim jasna.

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i nedelje Crvenog krsta, ova organizacija iz Paraćina nagradila je davaoce koji su više puta donirali krv. Petnaestak naših sugrađana koji su na ovaj način iskazali svoju humanost dobili su plakete na kojima piše koliko puta su do sada donirali krv.

Najveću podršku ovim humanim ljudima oduvek su pružali osnovci i srednjoškolci koji im svake godine posvećuju pesme i likovne radove. Oni su kao nagradu za učestvovanje u konkursu „Krv život znači“ dobili po zahvalnicu i knjigu.

Na konkursu „Krv život znači“ učestvovalI su učenici iz osam osnovnih i dve srednje škole iz opštine Paraćin sa ukupno 99 literarnih i likovnih radova.

Crveni krst iz Paraćina se svake godine na ovaj način zahvaljuje humanim davaocima koji se redovno odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Iz ove organizacije pozivaju što više naših sugrađana da daju krv kako bi pomogli i spasili nečiji život sa nadom da će u budućnosti biti sve više ponosnih vlasnika ovih nagrada koje dokazuju humanost.