Mini olimpijske igre uskoro u paraćinskoj Hali sportova

Mini olimpijske igre uskoro u paraćinskoj Hali sportova

Domaćin najvećeg sportskog takmičenja za učenike od prvog do trećeg razreda osnovnih škola ove godine će biti Paraćin. U Hali sportova „7. juli“ biće održano okružno i međuokružno takmičenje u Mini olimpijskim igrama za najmlađe osnovce. Na okružnom takmičenju 20. maja učestvovaće ekipe iz Paraćina, Ćuprije. Jagodine, Rekovca, Svilajnca i Despotovca. Međuokružno takmičenje okupiće ekipe iz Pomoravskog, Podunavskog, Braničevskog i Borskog okruga. Oko 500 mališana učestvovaće u disciplinama koje zahtevaju snalažljivost i fizičku pripremljenost.

Paraćin će na Mini olimpijadi predstavljati samo osnovna škola „Momčilo Popović“ jer se za sada ona jedina prijavila. Nastavnica fizičkog vaspitanja Violeta Milošević kao razlog izostanka drugih škola navodi epidemiju korona virusa zbog koje neće biti ni publike. Zato se od jedinog paraćinskog predstavnika na ovom takmičenju očekuju odlični rezultati.

Mini olimpijske igre su nastale pre desetak godina i cilj ovakvih sportskih manifestacija je povećanje fizičke aktivnosti kod dece i razvijanje sportskog duha.

Na okružnom takmičenju u Paraćinu učestvovaće 24 ekipe što je oko 300 učenika, a na međuokružnom 16, odnosno 200 mališana.