Dekupaž radionica u Zavičajnom muzeju u Paraćinu

Dekupaž radionica u Zavičajnom muzeju u Paraćinu

Dekupaž tehniku primenjivale su polaznice radionice u okviru projekta „Laboratorija kreativnog preduzetništva“ u dvorištu Zavičajnog muzeja u Paraćinu kroz prikazivanje motiva kulturnog nasleđa naše opštine. Većina njih se prvi put susrela sa ovom vrstom umetnosti i pored ulepšavanja i izrade predmeta dekupaž tehnikom, kako su nam rekle, uživale su u dobrom druženju.

Tehnika dekupaž uglavnom se primenjuje na drvetu, ali to može biti i staklo, metal ili bilo koji drugi materijal koji dobro prima boju. Polaznice su o dekupažu mogle mnogo da nauče od Biljane Marinkov iz radionice „Deku Pi“ iz Pirota koja je bila tu da im pomogne u usavršavanju ove tehnike.

Biljana Marinkov kaže da je oduševljena radnom atmosferom koju su stvorile polaznice iz Paraćina.

Ova radionica se odvijala u saradnji sa Institutom za kreativno preduzetništvo i inovacije i uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Znanje koje polaznice steknu na njoj moći će da primene i u svom privatnom biznisu, što je i jedan od ciljeva nedavno započetkog projekta „Laboratorija kreativnog preduzetništva“.

Ponedeljak je završni dan u sklopu projekta „Laboratorija kreativnog preduzetništva“ kada će biti održana radionica slikanja na staklu. Na poslednjoj radionici u Zavičajnom muzeju očekuju veliko interesovanje Paraćinaca prvenstveno zato što se radi o materijalu po kome je ovaj grad nadeleko poznat.