Dan Saveza književnika SKOR-a ogranka za Pomoravski region

Dan Saveza književnika SKOR-a ogranka za Pomoravski region

Povodom 24. godineradadodelom zahvalnica, nagrada i promocijom zbirke pesama Zdravka Sretenovića iz Bagrdana “Peruansaka svemirijada” svečano je obeležen Dan Saveza književnika SKOR-a ogranka za Pomoravski region sa centrom u Paraćinu. Ovo je jedno od najvećih udruženja književnika u zemlji, kako po broju članova, tako i po aktivnostima i izdavaštvu. Radmila Milojević, predsednica Ogranka SKOR-a za Pomoravlje kaže da je veoma ponosna na rad i zalaganje saveza, a rezultat su brojne nagrade.

Milojevićeva kaže da se povodom svake održane književne večeri potrude da Paraćincima predstave neko novo književno delo te sje povodom Dana saveza Zdravko Sretenović iz Bagrdana predstavio svoje ljubavne stihove koji su objedinjeni pod nazivom “Peruansaka svemirijada”. Osim što se poezijom bavi dugi niz godina, Zdravković je i predsednik književnog kluba „Dušan M. Dačić“ iz Bagrdana.

Savez književnika SKOR-a ogranka za Pomoravski region sa centrom u Paraćinu trenutno broji 42 aktivna člana, a s obzirom na to da je savez član Matice srpske, svakog od članova koji imaju objavljene više od četiri knjige predsednica predlaže i za Savez književnika Srbije.

U muzičkom programu nastupio je Višestruki laureat Srbije Stefan DUgalić na fruli i saksofonu i Zorica Đakovski na klaviru kao i je mlađa etno grupa KUD-a „Trešnjevica“.

Radmila Milojević, predsednica Ogranka SKOR-a za Pomoravlje kaže da savez ima ukupno devet ogranaka i da pre par dana formiran deseti u Zajčeru, a do kraja godine im je u planu Timočka i Negotinska Kraijina.