Završetak adaptacije Doma kulture u Rekovcu

Završetak adaptacije Doma kulture u Rekovcu

Adaptacijom krova, postavljanjem nove stolarije, nameštaja i poda u sali završena je prva faza rekonstrukcije Doma kulture u opštini Rekovac. Deo ovog projekta finansiran je preko razvojnog programa EU PRO sa sa 72 hiljade, a lokalna samouprava sa oko 16 hiljada evra. Od Ministarstva kulture Opština Rekovac dobila je još 8,5 miliona dinara i taj novac biće iskorišćen za drugu fazu adaptacije Doma, što podrazumeva opremanje bioskopske sale.

Dom kulture u Rekovcu na koji su građani Levča čekali godinama, konačno je završen. Na objektu je zamenjen krov, postavljena stolarija i nov pod u sali, renoviran je sanitarni blok i postavljen novi nameštaj. Ova ustanova biće otvorena za desetak dana.

Otvaranje Doma kulture je od velikog značaja za sve stanovnike Rekovca koji do sada nisu imali prostor u kome bi organizovali kulturno-umetnički program.

Vrednost ovih radova je preko 88 hiljada evra. Evropska unija je preko razvojnog programa EU PRO finansirala ovaj projekat sa 72 hiljade, a lokalna samouprava sa oko 16 hiljada evra.

Do sada je Dom kulture služio za organizovanje kulturnih i zabavnih programa amaterskog tipa.

Opština Rekovac je od Ministarstva kulture dobila 8,5 miliona dinara koji će biti  iskorišćen za drugu fazu adaptacije Doma kulture. Taj novac služiće za opremanje bioskopske sale, a završetak ovih radove očekuje se za 3 meseca.