Početak drugog polugodišta za osnovce i srednjoškolce

Početak drugog polugodišta za osnovce i srednjoškolce

Drugo polugodište za osnovce i srednjoškolce počinje 18. januara, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona. Nastava će se u drugom polugodištu odvijati prema modelu za koji su se škole opredelile na početku školske godine 1. septembra. Niži razredi osnovnih škola  nastavu će pohađati isključivo u svojim učionicama.

Kao i učenici viših razreda osnovnih škola, srednjoškolci će takođe  pratiti nastavu po kombinovanom modelu.

Pripreme za početak nastave privode se kraju, a na snazi su sve preventivne mere koje imaju za cilj sprečavanje širenje korona virusa. Prema rečima člana Opštinskog veća Dejana Nešića epidemiološka situacija u osnovnim i srednjim školama je dobra.

Zbog radova na objetima pojedinih seoskih osnovnih škola, učenici izvdvojenih odeljenja u Buljanu i Drenovcu, kao i učenici matične škole u Sikirici nastavu će pohađati na daljinu.

Prema školskom kalendaru, đaci će na prolećnom raspustu biti od 30. aprila do 7. maja. Za učenike osnovnih i srednjih škola drugo polugodište se završava 22. juna, dok će za osmake i maturante srednjih škola raspust početi nešto ranije.