Paraćinski studenti sprovode projekat „Smeću nije mesto tu 2.0”

Paraćinski studenti sprovode projekat „Smeću nije mesto tu 2.0”

„Smeću nije mesto tu 2.0” naziv je projekta Studentske organizacije Paraćin koji njeni članovi realizuju sredstvima dobijenim na konkursu „Partnerstvo za budućnost” kompanije Moravacem iz Popovca. Uklanjanje divljih deponija sa teritorije opštine Paraćin, njihovo izmeštanje i uređenje mesta na kojima su bile, glavni su ciljevi ovog projekta.

Kao i prošle, ideja je da i ove godine budu uklonjene tri divlje deponije. Radovi na jednoj od njih već su završeni i to u selu Lebina nadomak Paraćina.

Nakon uklanjanja divlje deponije na sportskim terenima bivšeg rekreacionog centra 7. juli, članovi Studentske organizacije Paraćin preseliće se na treću. To je ujedno i poslednja lokacija po projektu.

Predsednik Studentske organizacije Paraćin Stefan Mladenović zaključuje da će s vremena na vreme obilaziti lokacije sa kojih su uklonjene divlje deponije radi proveravanja stanja na njima. On dodaje i da će pratiti da li su table o zabrani bacanja smeća vidljive i dostupne jer ukoliko nisu, o tome će obavestiti nadležnu inspekciju.