Dodela sertifikata pobednicima konkursa Partnerstvo za budućnost kompanije Moravacem

Dodela sertifikata pobednicima konkursa Partnerstvo za budućnost kompanije Moravacem

Dodelom sertifikata u Regionalnom inovacionom Start – Up centru kompanija Moravacem se zahvalila svim učesnicima i čestitala je pobednicima ovogodišnjeg konkursa „Partnerstvo za budućnost“. Deset najboljih projekata organizacija, ustanova i udruženja građana iz Paraćina i ove godine dobilo je novčanu podršku za realizaciju svojih ideja.

Na konkurs koji je ove godine raspisan po 13. put pristiglo blizu 50 projekata od kojih je žiri izabrao deset. Pojedini učesnici aplicirali su nekoliko puta poslednjih godina, a kompanija Moravacem pružila im je priliku za realizaciju projekta u vidu novčane podrške i ove godine.

Udruženja građana„Pridruži se” sa projektom „Rastimo na čistom vazduhu”, „Centar za podršku žrtvama porodičnog nasilja” čiji je projekat „Vršnjačko nasilje – izazov 21 veka” i  „Štit” – „Vuna glavu čuva” takođe su neki od pobednika ovogodišnjeg konkursa. Osnovna škola „Stevan Jakovljević” ove godine dobila je sredstava sa kojima je opremila prostoriju za đake u produženom boravku.

Trud da Paraćin postane zdravija sredina uložili su i Studentska organizacija kroz projekat „Smeću nije mesto tu”  kao i Sportski savez Paraćin, „Sportom do zdravlja”. Kulturni centar projektom „Osmeh za predstave” i Udruženje „Petrus” iz Zabrege koje se zalaže za očuvanje manastira Namasija i njegove okoline. Popovačka crkva kao jedan od pobednika na konkursu novac usmerila na uvođenje gasa i sređivanje instalacija u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice.

Iz kompanije Moravacem su pobednicima poželeli uspeh u realizaciji projekata i zahvalili su se svim organizacijama i institucijama koje su ove godine učestvovale na konkursu.