Smotra Zimske službe JKP Paraćin

Smotra Zimske službe JKP Paraćin

Zaposleni u paraćinskoj Direkciji za izgradnju, u jedinici Zimskog održavanja puteva i JKP Paraćin spremno dočekuju predstojeću zimu i obećavaju prohodnost puteva narednih meseci. Tim povodom su simbolično obeležili početak rada u zimskim uslovima stavljanjem u pripravnost i već krajem novembra pre prvog snega održali smotru Zimske službe.

U ovu svrhu na raspolaganju je 27 vozila za održavanje puteva od čega su 16 vozila JKP Paraćin i ostalih javnih preduzeća u gardu kao i još 11 vozila privatnih lica koja u svakom trenutku mogu biti angažovana, kaže Dušan Ilić iz Zimskog održavanja puteva.

Smotri je prisustvovao i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević koji se u kraćem razgovoru sa direktorima javnih preduzeća i sa zaposlenima upoznao sa kapacitetima sa kojima raspolažu javne službe. Poželeo im je slabu zimu i manje snega narednih meseci.

V.d. direktor JKP Paraćin Marko Jelenić je uputio apel i moli za razumevanje meštane takozvanih gornjih sela u našoj opštini jer u zimskom periodu zbog snega i leda možda i neće moći da priđu nekim kontejnerima i dao im je predlog za odlagane smeća ove zime.

Iz službe Zimskog održavanja puteva podsećaju građane da je njihova obaveza da čiste sneg i led ispred lokala i druge nepokretne imovine u njihovom vlasništvu i da ih na to obavezuje Zakon o komunalnim delatnostima.

Prema prognozi meteorologa snega neće biti u Paraćinu i okolini bar narednih desetak dana. Sudeći prema izjavama nadležnih službi, svi oni spremno dočekuju nadolazeću zimu.