Kristina Vasić – najmlađa saksofonistkinja u Srbiji

Kristina Vasić – najmlađa saksofonistkinja u Srbiji

Osmogodišnja Kristina Vasić iz Paraćina najmlađa je saksofonistkinja u Srbiji. Interesovanje za ovaj instrument kod nje se javilo još sa tri i po godine. Tada je krenula  u Muzičko zabavište Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ u Paraćinu. Talenat za muziku nasledila je od mame. Pretežno svira džez, ali ume da zasvira i narodno kolo.

Kristina je do sada učestvovala na nekoliko takmičenja u Srbiji na kojima je ostvarila zapažene rezultate. Tremu gotovo da nikada i nema i do sada se nikada nije desilo da zaboravi melodiju koju treba da odsvira. Međunarodno takmičenje u Beogradu bilo je prvo na kom je Kristina sa punih šest godina nastupila. Ovo takmičenje njeni roditelji neće pamtiti po rezultatu, već po jednoj anegdoti.

Kristina je ove godine završila drugi razred Osnovne škole “Momčilo Popović Ozren”, ali i prvi razred Osnovne muzičke škole “Milenko Živković” na odseku saksofon u klasi prof. Alekse Popovića. Za razvoj njenog talenta je, pored roditelja, veoma zaslužan i prof. saksofona Tomislav Milosavljević koji je sada u penziji, ali sa kojim Kristina i dalje vežba kod kuće. Iako je na školskom raspustu, Kristina se svakodnevno sa profeosorom i sa mamom priprema za nastup koji još uskoro predstoji.

Mala umetnica je stidljiva i u školi se ne hvali mnogo svojim uspesima. Kaže da drugovi iz odeljenja vole da je slušaju dok svira i često odlaze na njena takmičenja da je

podrže. Iako je još uvek mala, Kristina bi volela da kada poraste bude poznata saksofonistkinja.