Epidemiološka situacija u Rekovcu

Epidemiološka situacija u Rekovcu

Nakon perioda od 52 dana bez novozaraženih Opština Rekovac više nije imuna na korona virus. Prvi slučaj zaraze korona virusom u trećem talasu zabeležen je 6. oktobra, a do 18. novembra broj obolelih dostigao je cifru od 109. Od ukupnog broja obolelih 3 osobe su preminule i radi se o osobama muškog pola starosti 63, 64 i 72 godine.

Najveći broj obolelih pripada starosnoj grupi od 50 do 70 godina, a najmlađi pacijent koji je pozitivan na korona virus ima 14 godina. Od 109 infekcija u Rekovcu registrovano je 63 muškarca i 46 osoba ženskog pola. Jedan od razloga za ovoliki broj zaraženih, pored polaska đaka u školu, doktorka Stojanović navodi i okupljanje ljudi povodom verskih praznika.

Kovid ambulanta u Rekovcu radi svakog dana i prima pacijente koji imaju povišenu temperaturu ili druge simptome koji mogu ukazivati na prisustvo korona virusa.

Predsednica Skupštine opštine Rekovac Mirjana Rakić kaže da je uprkos sve većim brojem zaraženih zadovoljna borbom njenih sugrađana protiv epidemije korona virusa i da će najnovije mere dati rezultate.

Prosečna starost u opštini Rekovac je oko 55 godina što je otežavajuća okolnost kada se radi o borbi protiv virusa. Doktorka Snežana Stojanović apeluje na stanovnike najmanje opštine u Pomoravlju da budu odgovorni, da nose maske, vode računa o higijeni i izbegavaju bliske kontakte sa osobama koje imaju neke od simptoma korona virusa.