Članice Gimnastičkog kluba Paraćin treniraju i prepremaju se za prva takmičenja u 2021. godini
TV Kanal M

Članice Gimnastičkog kluba Paraćin treniraju i prepremaju se za prva takmičenja u 2021. godini

Iako su individualne takmičarke, članicama Gimnastičkog kluba „Paraćin“ Mariji Veljković i Ivani Đorđević mnogo znači trening sa drugaricama iz kluba. Ponekad im smeta to što su sada, zbog epidemiološke situacije, raspoređene u manje grupe, ali su svakako srećne što imaju priliku da posle dve zabrane treniranja u zatvorenom tokom prošle godine ponovo vežbaju u sali.

Osim zabrane treniranja tokom vanrednog stanja u Srbiji u martu i aprilu prošle godine, treninzi sportskih klubova u Paraćinu bili su obustavljeni i u drugoj polovini novembra i prvoj polovini decembra 2020. zbog uvođenja vanredne situacije u opštini. Prekidi trenažnog procesa umnogome su uticali na kondiciju takmičarki koje su se na razne načine dovijale da koliko toliko ostanu u formi.

Osim što se raduju treninzima, članice kluba željno očekuju u predstojeća takmičenja koja im posebno nedostaju, jer je pored dobre trenažne forme, veoma važno održavati i takmičarski duh.

Po kalendaru aktivnosti Gimnastičkog saveza Srbije takmičarska sezona trebalo bi da otpočne u martu. Prvi su turniri u organizaciji gimnastičkih klubova.

A da su treninzi i takmičenja nedostajali i najmlađim članicama kluba potvrđuju Elena i Neva, kao i njihov trener Sandra.

Tokom prošle godine GK Paraćin učestvovao je i na jednom online takmičenju, što je novina i prilagođavanje novonastaloj situaciju, ali su svi u klubu saglasni da to ne može da zameni nastupe uživo. Prema internom bodovanju u klubu za najbolju takmičarku u 2020. godini proglašena je pionirka Đurđina Radojković koja je bila prva na Državnom prvenstvu u B programu sa dva rekvizita. Ona bi, ako u Paraćinu ipak bude održan izbor za sportistu 2020. godine, bila kandidatkinja Gimnastičkog kluba Paraćin za tu titulu.