Završeni spoljašnji radovi na porodičnoj kući u kojoj živi devetogodišnji Mirko Ilić iz Raševice

Završeni spoljašnji radovi na porodičnoj kući u kojoj živi devetogodišnji Mirko Ilić iz Raševice

Nova fasada, stolarija i novi krov rezultat su četvoromesečnog rada dobrih ljudi koji su devetogodišnjem Mirku Iliću iz Raševice želeli da sagrade lepši dom. Iako je bio zadovoljan onim što već ima – svoju sobu, televizor i laptop, Mirko je proteklih meseci i sam učestvovao u radovima na svojoj kući.

Ovu porodicu život nije štedeo, te su pre tri godine ostali bez jednog člana, Mirkovog oca koji je tragično izgubio život. Nakon toga, baba i deda ostali su jedini oslonac malom Mirku. Novi izgled njihovog doma rezultat je ideje humanitarne organizacije „Taj rad, budimo ljudi“ koja je prikupila novčana sredstva kako bi se ovoj porodici obezbedili bolji uslovi za život i vratio osmeh na lice.

Ova humanirana organizacija do sada je organizovala dve akcije za prikupljanje novčanih sredstva za porodicu Ilić. Uskoro planiraju i treću kako bi do leta mogli da završe i ostale unutrašnje radove.

Mirko Ilić u svom domu živi sa babom, dedom i prababom. Odličan je i vredan đak. Ove godine završava treći razred, a od predmeta u školi najviše voli matematiku. Iako iza sebe nosi tešku životnu priču, ovaj dečak je vedrog duha i zahvalan je na svemu što ima.