Paraćinci nastavili akcije za prikupljanje sredstava za nastavak lečenja dr Ane Jaćimović u Turskoj

Paraćinci nastavili akcije za prikupljanje sredstava za nastavak lečenja dr Ane Jaćimović u Turskoj

Doktorka Ana Jaćimović iz Krežbinca kod Paraćina boluje od karcinoma debelog creva sa neoperativnim metastazama na plućima koji joj je ustanovljen tačno pre godinu dana. Njeno dalje lečenje odvija se u Turskoj gde je operisana dva puta i najverovatnije će još jednom biti podvrgnuta hirurškom zahvatu. Kako bi joj pomogli, Anini rođaci, prijatelji i kolege organizovali su osmomartovski bazar kako bi prikupili neophodna novčana sredstva za nastavak njenog lečenja.

Naša sugrađnka trenutno prima terapiju i njeno zdravstveno stanje je za sada stabilno. Ona se leči u Beogradu i na klinici u Istanbulu, a koristi inovativne biološke i imunoterapije koje sama kupuje jer ih ne pokriva Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Na Osmomartovskom bazaru osim krema, losiona, domaćih kolača i medenjaka, učenici jedne srednje paraćinske skole takođe su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Iako fizički nije bila prisutna, Ana je preko svojih prijatelja izrazila zahvalnost svima koji svakodnevno daju doprinos njenom lečenju.

Na osmomartovskom bazaru na ulazu u Zelenu pijacu prikupljeno je oko 20.000 dinara. Akcije za doniranje novčanih sredstava organizuju se u njenom rodnom Paraćinu ali i okolnim mestima. U brojnim maloprodajnim objektima smeštene su i kutije za prikupljanje novčane pomoći. Svi oni koji žele da pomognu u lečenju naše sugrađanke to mogu učiniti slanjem SMS poruke sa tekstom 811 na broj 3030.