Za vikend počinju Matićevi dani u Ćupriji

Za vikend počinju Matićevi dani u Ćupriji

U subotu počinju Matićevi dani u Ćupriji, manifestacija posvećena ovom pesniku koja ima tradiciju dugu čak 42 godine. Svečano otvaranje biće održano u subotu od 19 časova u OMŠ “Dušan Skovran”.

Na otvaranju će učestvovati dobitnici nagrada u 2022. godini kao i brojni učenici i profesori iz ove škole. Ovom prilikom biće obeleženo 125 godina od rođenja Dušana Matića kada će biti održana i izložbaNarodne biblioteke.

Nakon izložbe za kraj večeri druženje sa glumcem Ivanom Bosiljčićem, najavili su organizatori.

Već sutradan u nedelju od 10 do 12 časova uslediće druženje sa glumcem u ulozi Dušana Matića na trgu u centru grada. Letnja čitaonica i Poetski susreti biće održani od 17 časova u Narodnoj biblioteci “Dušan Matić”.

U ponedeljak od 17 časova u sali OMŠ “Dušan Skovran” biće održano druženje sa piscem Danijelom Kvas i radionica “Recitanionica”.

U utorak u Muzeju Horeum Margi – Ravno od 19 časova uslediće otvaranje izložbe umetničkih dela nastalih po motivima iz stvaralaštva Dušana MAtića koji su prispeli na konkursu Matiću u čast.

Poslednjeg dana u sredu 13. septembra prvo od 12 sati okrugli sto – naučni skup o životu i stvaralaštvu Dušana Matića. I konačno vrhunac večeri će biti dodela Matićevog šala kao i ostalih priznanja na ovoj tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj Dušanu Matiću.