Velika nada ćuprijskog OAK Morava, skakač u vis Lazar Manojlović

Velika nada ćuprijskog OAK Morava, skakač u vis Lazar Manojlović

Lazar Manojlović član OAK Morava državni je rekorder u mlađim selekcijama u skoku u vis. On je ovaj rezultat ostvario u Sremskoj Mitrovici na Državnom prvenstvu kada se takmičio sa starijim atletičarima.

Ovaj momak rođen je u Despotovcu gde i obavlja svoje treninge pomoću štapa i kanapa. Trenira svaki dan uz obavezni nadzor svog oca na čiji nagovor je pre tri godine i počeo da trenira ovu tehničku disciplinu.

Svi ovogodišnji rezultati nisu ostali nezapaženi pa je ovaj 15-ogodišnjak pozvan u društvo OAK „Morava“ iz Ćuprije. Legenda ovog kluba Dragan Zdravković smatra da je pred Manojlovićem uspešna karijera.

Iako ne toliko popularna disciplina kod atletičara, Lazaru se odmah svidela kada je počeo sa treninzima. Idol mu je Dragutin Topić od domaćih skakača a od stranih legendarni Havijar Sotomajor. Ovogodišnji rekord prava je preporuka da Lazar obuče dres reprezentacije Srbije.

Lazar Manojlović je učenik srednje Tehničke škole u Despotovcu. Očekuje da će uskoro na novoizgrađenom stadionu u Ćupriji moći da trenira skok u vis.