Miroslav Dukadinović član OAK Morava, prvak Srbije na 800 metara

Miroslav Dukadinović član OAK Morava, prvak Srbije na 800 metara

Miroslav Dukadinović atletičar ćuprijske Morave višestruki je prvak Srbije na 800 metara. Njegov ovogodišnji rekord na ovoj deonici iznosi 1:51:70 koji je ostvario na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Novom Pazaru.

Omiljena disciplina mu je 800 metara ali ga na takmičenjima možemo videti na staru trka na 400, 1000, 1500, 3000 metara kao i na kros trkama. Dukadinović kaže da mu je 2020. godina jedna od najuspešnijih u karijeri.

Miroslav ima 26 godina, rođeni je Beograđanin i sportista od malih nogu jer je odbojku trenirao punih 10 godina. Na nagovor prijatelja atletiku je počeo da trenira veoma kasno tek sa 19 godina i to u Omladinskom atletskom klubu Beograd. Sredinu je promenio jer je željan novih izazova a jedan od razloga je i rad sa novim trenerom.

Dolaskom Dukadinovića ćuprijska Morava dobila je vrhunskog atletičara koji bi mogao mnogo da napreduje narednih godina, smatra njegov trener Dragan Zdravković. Obojica rade na tome da Miroslav naredne godine otputuje na Evropsko prvenstvo u dvorani. Za ovaj podvig potrebno je još oko 2,5 sekunde bolje vreme na 800 m.

Osim 7. mesta u generalnom plasmanu na Balkanijadi nije imao značajnijih rezultata van Srbije. Ovaj momak osim što je vrhunski srpski atletičar, odličan je i student Visoke medicinske škole u Ćupriji. Najveći konkurent na trkama od 800 metara mu je trostruki pobednik Ulične trke u Ćupriji i jedna od najvećih nada srpske atletike Elzan Bibić.