Vakcinacija građana Paraćina protiv korona virusa

Vakcinacija građana Paraćina protiv korona virusa

Drugog dana imunizacije protiv korona virusa u paraćinskom Domu zdravlja odazvao se veliki broj građana. Svi koji su došli zbog vakcinacije bili su pozitivno raspoloženi i uzbuđeni, a oni koji su primili vakcinu kažu da su zadovoljni i da se posle primljene prve doze osećaju dobro.

Vakcinacija građana Paraćina protiv korona virusa počela je u sredu kada je prvu dozu vakcine primilo skoro 200 ljudi. Za sada nije bilo nikakvih problema i niko od pacijenata se nije žalio na reakcije nakon primljene vakcine.

Građani koji su iskazali interesovanje i dobili poziv za vakcinaciju dužni su da se na ulazu jave medicinskoj sestri koja će ih uputiti na jedan od punktova u Domu zdravlja. Oni koji su se odazvali, upravo u masovnoj imunizaciji vide spas od epidemije korona virusa.

Kada se građani prijavljuju za vakcinaciju imaju mogućnost da biraju kojom bi vakcinom voleli da budu vakcinisani. Na raspolaganju im je pet različitih od kojih su samo tri za sada regigistrovane u Srbiji.

Vakcinacija će se obavljati i sutra, ali i narednih dana od 8 do 15 časova sve dok postoje zalihe vakcine. O terminu za revakcinaciju, odnosno drugu dozu vakcine građani će biti naknadno obavešteni, ali obično je to 21 dan nakon prve doze. Građani koji su zainteresovani da se vakcinišu protiv korona virusa mogu se prijaviti na portal eUprava ili na broj telefona 0800/222-334, a o terminu vakcinacije će biti naknadno obavešteni.