Premijerka Srbije Ana Brnabić sa ministrima u Vladi Marijom Obradović i Tomislavom Momirovićem posetila Opštinu Paraćin
RTV Kanal M

Premijerka Srbije Ana Brnabić sa ministrima u Vladi Marijom Obradović i Tomislavom Momirovićem posetila Opštinu Paraćin

Premijerka Srbije Ana Brnabić je sa ministrima u Vladi Republike Srbije Marijom Obradović i Tomislavom Momirovićem boravila u subotu, 23. januara u radnoj poseti Opštini Paraćin. Ovo je bila prva zvanična poseta najviše državne delegacije Paraćinu na čelu sa premijerom zemlje od uvođenja višestranačja u Srbiji.

„Pred nam je jako mnogo posla“ rekla je u svom uvodnom obraćanju premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da je Paraćin izuzetno važna opština u Republici Srbiji. Na sastanku sa predstavnicima opštine premijerka Srbije razgovarala je o važnim projektima koje treba početi i završiti u narednih godinu i po dana.

Paraćin može da očekuje podršku Vlade RS, ali i predsednika Republike u dovođenju investitora, naglasila je premijerka Brnabić i podsetila da su dva investitora u Paraćinu već dobila podsticajna sredstva države za otvaranje novih radnih mesta.

U opštini Paraćin već se radi na modernizaciji opštinske uprave. Krajem prošle godine je sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije potpisan sporazum o formiranju jedinstvenog upravnog mesta u paraćinskoj upravi, koje će u mnogome olakšati život građana i skratiti i ubrzati administrativnu proceduru, objasnila je ministarka Marija Obradović.

U Paraćin je nakon poplave 2014., kao i kroz razne projekte preko Kancelarije za javna ulaganja iz državnog budžeta uloženo milijardu i 400 miliona dinara, rekla je u Paraćinu premijerka Srbije Ana Brnabić. Država je i do sada stajala uz Paraćince, bez obzira na to ko je na vlasti, istakla je Brnabić, ne želeći da krije da joj je posebno drago što je posle 20 godina vladavine Demokratske stranke u Paraćinu vlast osvojila Srpska napredna stranka kojoj i sama pripada.

Ulaganje u puteve i infrastrukturu na teritoriji opštine Paraćin najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Tema sastanka sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom opštine Vladimirom Milećevićem bili su putevi ka paraćinskim izletištima Sisevac i Grza, kao i drugi lokalni i regionalni putevi.

Infrastrukturno i komunalno opremanje Industrijske zone Zmič, dovođenje novih investitora, završetak davno započetih projekata rekonstrukcije Opšte bolnice i OŠ “Radoje Domanović”, kao i pripreme za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda neki su od najvažnijih dogovora sa današnjeg sastanka opštinskog rukovodstva u Paraćinu predvođenim predsednikom opštine Vladimirom Milićevićem sa predstavnicima najviše državne delegacije na čelu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.