Upis penzionera za besplatan boravak u banji

Upis penzionera za besplatan boravak u banji

Besplatan odlazak penzionera na 10 dana u banje moguć je i ove godine. Upis traje do 31. maja, a dokumentaciju treba predati u prostorijama osnovnog udruženja penzionera u kancelariji broj 5. Potrebno je da svi zainteresovani penzioneri donesu ličnu kartu na uvid i popune obrazac za prijavu.

Penzioneri iz Paraćina će imati prednost za odlazak u ustanove koje se nalaze na području ćuprijske filijale republičkog Fonda za penziono i invalidsko osiguranje. Neke od tih ustanova se nalaze u banjama kao što su Sokobanja, Vrnjačka, Ribarska i Gamzigradska Banja. Izbor zavisi od zdravstvenog stanja penzionera, a uslov zavisi od broja bodova.

Ukupno ima 158 slobodnih mesta a od 14. maja se prijavilo svega 50 penzionera.

Osnovno udruženje penzionera već desetak godina unazad upisuje zainteresovane za besplatan odlazak u banje preko konkursa republičkog Fonda za penziono i invalidsko osiguranje. Manojlović kaže da se niko do sada nije žalio i da su utisci do sada uvek bili pozitivni.

Penzioneri koji su ranije već iskoristili pogodnost besplatnog odlaska u banju to neće moći da urade i ove godine. Sve koji do sada nisu to uradili, Osnovno udruženje penzionera Paraćin poziva da se prijave do kraja maja i da iskoriste priliku za besplatan odlazak i rehabilitaciju u banji.