Paraćinka Nina Railić niže uspehe na šahovskim turnirima

Paraćinka Nina Railić niže uspehe na šahovskim turnirima

Četrnaestogosišnja Paraćinka Nina Railić u svojoj kolekciji ima blizu 30 medalja i tri osvojena pehara na šahovskim turnirima. Takmiči se od drugog razreda osnovne škole, a već na prvom turniru, ova tinejdžerka osvojila je medalju.

Brzopotezni šah gde se svi potezi moraju odigrati u unapred utvrđenom vremenu kraćem od 15 minuta omiljena je igra ove tinejdžerke. Interesovanje za ovu stratešku igru kod Nine se javilo još u sedmoj godini. Prve poteze naučila je od članova svoje porodice, a kasnije je postala član Omladinskog šahovskog kluba Paraćin.

Nina kaže da je teško doći do pobeda i da mora da se prilagodi svakoj disciplini, ali da može da se uspe. Šahovske majstorije vežba svakodnevno, sat, do sat i po vremena.

Na nedavno održanom okružnom takmičenju u šahu, Nina Railić je osvojila drugo mesto i plasirala se za republičko takmičenje koje će biti održano 29. maja u Beogradu. Iako ne očekuje veliki broj učesnika, Nina veruje da će konkurencija biti jaka, zbog čega ovih dana intenzivnije igra šah, kako bi što spremnija dočekala početak državnog školskog prvenstva i samim tim ostvarila što bolji rezultat.