Zvonko Matić, najbolji golman opštinske lige Paraćin

Zvonko Matić, najbolji golman opštinske lige Paraćin

U 56. godini života, Zvonko Matić iz Buljana brani kao da ima bar upola manje. Trenutno čuva mrežu Razvitka iz Mirilovca koji je lider na tabeli opštinske lige Zapad sa najmanje primljenih golova. On je priznanje za najboljeg golmana u prvenstvu dobio dva puta, a na osnovu najnovijeg preseka, Matiću će i ove godine pripasti ta titula.

Zvonko Matić je svoju fudbalsku karijeru počeo u FK Polet na poziciji desnog krila u svojoj rodnoj Zabregi na kojoj se zadržao kratko, a onda se preselio među stative, jer im je tada nedostajao igrač na toj poziciji. Ispostavilo se da ima talenat za golmana i posle Zabrege nastupao je za klubove iz Buljana, Stubice, Donje i Gornje Mutnice, Klačevice i na kraju za Razvitak iz Mirilovca. Zvonko brani već skoro 40 godina, a može se reći da mu je poslednja decenija bila najuspešnija, jer je prethodna dva priznanja dobio 2012. i 2015. godine. Forma u kojoj se trenutno nalazi ne bi bila ovakva da nije sjajne atmosfere u Razvitku iz Mirilovca.

Matić kaže da će braniti sve dok ga zdravlje bude služilo i nada se da će golmanske rukavice nositi bar još minimum tri sezone. Tokom cele svoje karijere dobio je samo dva žuta kartona što je dokaz o kakvom se fer plej igraču radi. O ovom vremešnom golmanu i velikom zaljubljeniku u fudbal, u superlativima govori predsednik opštinskog fudbalskog saveza Aleksandar Stevanović.

Razvitak iz Mirilovca i Omladinac iz Šaludovca su već obezbedili prve pozicije iako su im ostale još po dve utakmice do kraja prvenstva. Omladinac je prvi u grupi Istok što znači da će sa Razvitkom igrati baraž utakmicu 5. juna na neutralnom terenu za prolaz u Međuopštinsku ligu. Predsednik fudbalskog saveza opštine Paraćin kaže da je pozitivno iznenađen kako prvenstvo funkcioniše od trenutka kada je podeljeno na dve grupe i da su utakmice zbog toga veoma zanimljive.

Takmičenje u opštinskom Kupu je takođe veoma zanimljivo ove sezone, jer je tokom prethodnih meseci bilo mnogo iznenađenja. Četvrtfinalne utakmice biće odigrane 26. maja, a sastaju se Jedinstvo – Radnik, ISK Izvor – Istok 63, Donja Mutnica – BSK Buljane i Borac 1950 – Polet. Poslednja utakmica opštinskog Kupa na programu je 28. juna u kojoj ćemo saznati osvajača trofeja, a finale će se prvi put u istoriji odigrati na seoskom terenu u Drenovcu.