Učenice paraćinske ETŠ druge na takmičenju u Nišu i nagrađene putovanjem u Dubrovnik

Učenice paraćinske ETŠ druge na takmičenju u Nišu i nagrađene putovanjem u Dubrovnik

Da li biste pošli u obilazak znamenitosti Paraćina u pratnji malog krokodila? Maskota Džigi obeležila je prezentaciju kojom su se učenice treće godine smera Turističko-hotelijerski tehničar iz Ekonomsko-trgovinske škole, predstavile na takmičenju čija je tema bila studija slučaja iz turizma – prestonica kulture Srbije. Mia Maslovarić, Jovana Mančić i Nikolina Đorđević predstavile su svoj grad u najboljem svetlu, a njihov trud prepoznao je i žiri. One su se oko mesec dana pripremale za ovo takmičenje, a na samom počeku pripreme imale su zadatak da naprave marketing plan, a kasnije i da izaberu sve znamenitosti Paraćina i okoline.

Priprema za javni nastup, prezentacija i izrada marketing plana prethodili su završnom nastupu na takmičenju, ali najzanimljiviji detalj koji su morale da osmisle bila je maskota. Učenice su simbolično odlučile da to bude baš krokodil koji je njihov nastup upotpunio i učinio ga još zanimljivijim.

Ovo takmičenje oraganizovao je Fakultet za turizam i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum na kom su svoje gradove predstavile 22 ekipe, tačnije škole. Jovana, Mia i Nikolina imale su zadatak da buduće posetioce sprovedu kroz najznačajnije kulturne ustanove Paraćina, kao i da smisle zanimljive aktivnosti koje bi turisti mogli da iskuse prilikom posete našem gradu. Aerodrom u Davidovcu, Viteški festival i brojne znamenitosti sela u okolini Paraćina bile su neke od tema. Profesorka Marija Rakić je svoje učenice uspela da organizuje i pripremi za ovo takmičenje i da uz dobar mentorski rad, osigura visok plasman za svoju ekipu.

Jedna od najboljih potvrda učenicama i njihovoj profesorki Mariji da se trud isplatio bio je komentar žirija nakon prezentacije. Oni su prokomentarisali da bi odmah spakovali kofere i krenuli za Paraćin.

Iako im je ovo prvo učešće na takmičenju ovog tipa, ni profesorka Marija, a ni učenice nisu sumnjale u mogući uspeh i visoki plasman. Njih četiri osim priznanja dobitnice su i nagradnog putovanja u Dubrovnik koji će posetiti krajem ovog meseca.

Jovana Mančić, Mia Maslovarić i Nikolina Đorđević učenice su treće godine Ekonomsko – trgovinske škole na smeru Turističko-hotelijerski tehničar. Nakon odličnog rezutlata Aleksandra Miloševića i osvojenog prvog mesta na Republičkom takmičenju Formiranje i prezentacija turističkog putovanja sa profesorkom Rakić, i ove tri mlade devojke dokaz su stručnosti i znanja koje Ekonomska škola prenosi svojim đacima.