U subotu Noć muzeja

U subotu Noć muzeja

Izložba fotografija Bojana Petrovića Bokca, radionica „Mali arheolozi“, predavanje Dejana Tanića i Marka Pekića prethodiće obeležavanju manifestacije „Noć muzeja“ koju će paraćinski Zavičajni muzej obeležiti u subotu 18. maja. Te noći posetioći će imati priliku da posete muzej, pogledaju dve izložbe i da učestvuju u kreativnim radionicama.

Nedelja uoči obeležavanja „Noći muzeja“ predstavlja najaktivniji deo godine za ovu ustanovu. Oni su u utorak 14. maja organizovali postavku izložbe fotografija „Zapisi iz crne vode“ Bojana Petrovića Bokca čime su počeli obeležavanje ove manifestacije. Direktor muzeja Branislav Stojanović najavio je niz aktivnosti koje ih čekaju do kraja nedelje.

U subotu će širom zemlje biti održana „Noć muzeja“, a Paraćin će svojim programom biti jedan od gradova koji će posetiocima pružiti niz edukativnih, umetničkih i kreativnih događaja. Ideja o noćnoj poseti muzeja ima za cilj da mladima a i ostaloj publici približi muzejske aktivnosti u ne tako standardnom terminu. Organizuje se u gradovima širom Evrope od 1997. godine a prva „Noć muzeja“ održana je u Berlinu pod nazivom „Duga noć muzeja“.