Maturantski ples u Ćupriji

Maturantski ples u Ćupriji

Jedna od najlepših manifestacija u Ćupriji održana je na gradskom trgu uz prisustvo više stotina maturanata. Maturantskim plesom i uz muziku, oni su proslavili završetak srednje škole. Neke od njih pitali smo po čemu će pamtiti srednjoškolske dane.

Pre početka maturantskog plesa učenicima se obratila predsednica opštine Ćuprija Jelena Đulinac i poželela im sreću u daljem nastavku obrazovanja i života.

Uz poznatu numeru slepi miš kompozitora Johana Štrausa oko 300 maturanata zaigralo je uvežbanu koreografiju i na taj način obeležili završnicu jednog poglavlja u životu. Nakon plesa u podne, nastavljen je muzički program uz koji su učenici a i svi ostali okupljeni nastavili da se zabavljaju. Turistička organizacija Ćuprija još jednom je organizovala

Maturantski ples koji se tradicionalno obeležava od 2015. godine.

Manifestacija Maturantski Ples u Srbiji je počela da se obeležava 2005. godine, a prvi grad koji se priključio ovom projektu bio je grad Kraljevo, nakon čega su se ovoj oragnizaciji pridružili i Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Smederevo, i mnogi drugi.