Veče folklora u Donjem Vidovu

Veče folklora u Donjem Vidovu

„Mladost – Avala“ iz Beograda, „Papazovac“ iz Smedereva kao i Kulturno – umetničkog društvo „Moravac“ iz Gornjeg Vidova, bili su gosti u Donjem Vidovu na večeri folklora i muzike. Kulturno – umetničko društvo „Moravski vez” organizovao je još jedno okupljanje folkloraša koje je bilo posvećeno njihovim dosadašnjim uspesma a ujedno i prilika da uruče zahvalnice svim saradnicima i prijateljima njihovog društva.

Igre iz Vlaške, Šumadije, Leskovca i Crnorečja samo su neke od koreografija koje su posetioci ove manifestacije imali prilike da vide. Više desetina folkloraša zaigralo je na bini u čast tradicije i očuvanja narodnih igara.

Gostujuća kulturno umetnička društva koja su ovom prilikom upotpunila veče folklora u Donjem Vidovu, poznata su po svojoj tradiciji i dugogodišnjem radu kao i predstažnim nagradama. Oni su svojim nastupima obogatili program koji je bio propraćen i harmonikom tačnije spletom kola u izvedbi Dušana Živanovića i pratnje na klavijaturi Aleksandara Radosavljevića.

Minutom ćutanja za mladog fudbalera Stefana Saviće i podelom zahvalnicia prijateljima i saradnjicima, otpočelo je Veče folklora u Donjem Vidovu. Nastavljeno je mnogobronim tradicionalnim igrama od strane četiri Kulturno umetnička ansambla i uz pesmu „Govori Gospode“ u izvedbi Vanje Jovanović.