Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Ćićevcu

Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Ćićevcu

Čarolija je danas jedna od ključnih i najčešće izgovorenih reči u Ćićevcu. Naime to je naziv predškolske ustanove u ovoj maloj opštini gde je i zvanično počela izgradnja vrtića. Kamen temeljac položile su predsednica Privremenog organa ove opštine i ministarka prosvete u Vladi rep. Srbije Slacica Đukić Dejanović. Krkićeva je ovom prilikom izjavila da se izgradnjom ovog vrtića stvaraju potpuno jednaki uslovi za razvoj dece u Ćićevcu.

Prioritet vlade Republike Srbije je da budućnost bude cilj, a budućnost su deca i mladi, rekla je ministarka prosvete i dodala da se baš u tom periodu gradi njihova ličnost iz kojih kasnije oni postaju lekari, naučnici, inžinjeri, građevinci i zanatlije.

Na jednoj od parcela u ulici Jova Kursule za osam meseci trebalo bi da bude izgrađen potpuno novi vrtić u okviru Predškolske ustanove „Čarolija“. Predsednica Privremenog organa opštine Ćićevac je rekla da su meštani Ćićevca izgradnju novog vrtića čekači decenijama. Naime, ustanova Čarolija građena je 1956. godine i to za potrebe tadašnje ambulante i adaptirana 1972.

Izgradnja novog vrtića kapaciteta 200 dece deo je projekta Inkluzivno šredškolsko vaspitanje i obrazovanje u saradnji sa Ministarstvom prosvete uz podršku Svetske banke. Izvođač radova na izgradnji ovog vrtića je građevinsko preduzeće „Tončev gradnja“ iz Surdulice koje ima rok od osam meseci za završetak radova. Polaganju kamena temeljca prisustvoa je veliki broj dece, njihovih roditelja i vaspitača.