U centru Paraćina održan još jedan sajam pčelarstva i meda

U centru Paraćina održan još jedan sajam pčelarstva i meda

11. Međunarodni sajam pčelarstva i meda okupio je oko 70 izlagača koji su u svojoj ponudi pored proizvoda od meda, rakije, sapuna, sveća od pčelinjeg voska i sadnica medonosnog drveća, imali prilike da izlože i svu neophodnu opremu za pčelarstvo. Velika ponuda zainteresovala je Paraćince koji su proteklog vikenda prošetali centrom i razgledali više desetina tezgi punih proizvoda.

Većina izlagača sada već tradicionalno dolazi u Paraćin povodom ovog sajma, a ove godine Udruženje pčelara „Grza“ ugostilo je i pčelarsko društvo „Nektar“ iz Tuzle.

Program je u subotu otvorila Slavica Jovanović, predsednica Skupštine opštine rekavši da je ova manifestacija veoma značajna za Paraćin. Nakon njenog obraćanja, ovaj događaj upriličile su i folklorne tačke, kao i izložba radova učenika nižih razreda osnovnih škola na teritoriji naše opštine.

Sajam pčelarstva i meda već jedanaestu godinu za redom organizuje Turistička organizacija i Udruženje pčelara „Grza“ u saradnji sa opštinom Paraćin. Predsednik Udruženja pčelara „Grza“ Nebojša Ponjavić prokomentarisao je broj izlagača i ovogodišnju ponudu.

Sajam pčelarstva i meda tradicionlano se organizuje polovinom marta, uoči praznika Mladenci i dolaska proleća. Za posetioce ovo je bila prilika da kupe razne vrste lekovitih proizvoda od meda, a za izlagače da još jednom promovišu širok asortiman ponude kao i svoja pčelarska gazdinstva.