Kreativna fotografija iz ugla Vojislava Voje Pešterca

Kreativna fotografija iz ugla Vojislava Voje Pešterca

Otvaranjudve samostalne izložbe kreativne fotografije „Dinamika linije i života The best” kao i „Istinita priča fabrika hartije u Čačku” autora Vojislava Voje Pešterca prisustvovao je veliki broj ljubitelja fotografije proteklog petka u Paraćinu. Njegove fotografije nastale su na raznim mestima širom sveta, a Pešterac ističe da bi čovek bio uspešan u onome čime se bavi, potrebno je da uloži 90 % rada i samo 10 %  talenta.

Prvi nagradu dobio je još davne 1964. godine, koja mu je bila podsticaj za dalji rad. Do sada je učestvovao na 1207 izožbi, u 73 zemlje sveta, a nagrađen je preko 660 puta. Pešterac dodaje da mu je ovo bila prva izložba u Paraćinu i da mu je veoma drago što je u prilici da svoje fotografije predstavi našim sugrađanima.

Bojan Petrović Bokac, iz paraćinske Foto grupe „Art tim” priseća se da je sa Peštercem imao susret na početku svoje karijere i da ima ustisak da je ovog fotografa upoznao mnogo ranije jer je od drugih često slušao mnogo toga dobrog o njemu.

U okviru izložbe, održana je i foto tribina „Stvaranje kreativne fotografije”na kojoj je bilo reči o kreativnosti kao mentalnom procesu, o stvaranju novih ideja, iznalaženju rešenja problema kao i o uspostavljanju novih veza između postojećih ideja ili pojmova.

Izložbu i foto tribinu realizovala je Foto grupa „Art tim” u saradnji sa Narodnom bibliotekom “dr Vićentije Rakić”, Regionalnim inovacionim start up centrom i Foto kino klubom ”Čačak”.