Tribina Udruženja „Mladi poljoprivrednici Srbije“ u Despotovcu

Tribina Udruženja „Mladi poljoprivrednici Srbije“ u Despotovcu

Poljoprivrednici iz Despotovca su na tribini Udruženja „Mladi poljoprivrednici Srbije“ bili u prilici da dobiju odgovore na mnogobrojna pitanja, a jednodno od njih je kako na pravi način uložiti novac u poljoprivrednu proizvodnju. Tribina u Narodnoj biblioteci „Resavska škola“ u ovoj maloj opštini odnosila se na informisanje mladih poljoprivrednika iz opštine Despotovac o podsticajima i subvencijama.

Poljoprivrednici su na današnjem predavanju između ostalog dobili i odgovor na pitanje kako da apliciraju za podsticajna sredstva kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Posetioci tribine mogli su mnogo toga da nauče i što je od velike važnosti, da se informišu o narednim konkursima. Naime, država već godinama subvencioniše buduće mlade poljoprivrednike kako kroz kupovinu sadnica tako i prilikom kupovine poljoprivrednih mašina.

Naredna tribina namenjena maldim poljoprivrednicima biće održana u Rekovcu u Poljoprivredno-veterinarskoj školi gde će ovo udruženje izaći u susret i poljoprivrednicima iz levačkog kraja.