Tribina u Gimnaziji „Starost i pravo na zdravlje“

Tribina u Gimnaziji „Starost i pravo na zdravlje“

Da ima mladih koji poštuju i brinu o starijim osobama dokazali su učenici 3. razreda opšteg smera paraćinske Gimnazije. Oni su povodom Međunarodnog dana starijih osoba održali tribinu „Starost i pravo na zdravlje“ čije su teme između ostalih bile problemi starenja i zaštita zdravlja starih pogotovo u dobe epidemije korona virusa. Ovom prilikom spremili su kraće tekstove u kojima su opisali neke od zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih problema sa kojima se starije osobe susreću.

Ova tribina pomoći će srednjoškolcima da prošire svest o sopstvenom procesu starenja, kao i da nauče kakva je njihova odgovornost prema starijim osobama, kaže profesorka sociologije i građanskog vaspitanja.

Škola je podržala inicijativu srednjoškolaca koji su jedan školski čas posvetili ovoj temi kako bi informisali jedni druge i povećali svest o problemima sa kojima se naši stariji sugrađani suočavaju.

Ovo nije prvi put da se paraćinski gimnazijalci bave ovom temom, jer su i prošle godine na ovaj dan pričali o odnosu između starih i mladih. Njihova profesorka sociologije i građanskog vaspitanja, Snežana Dačić ih je pohvalila da su bili veoma aktivni kada je u pitanju ova tema i kaže da će slične tribine organizovati u narednom periodu.