Akcija Crvenog krsta i Saobraćajne policija „Bezbednost dece u saobraćaju”

Akcija Crvenog krsta i Saobraćajne policija „Bezbednost dece u saobraćaju”

„Bezbednost dece u saobraćaju“ naziv je akcije, koju su u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u Paraćinu, zajednički realizovali Crveni krst i Saobraćajna policija. Učenicima prvog razreda predavanje je održao pripadnik Saobraćajne policije Policijske stanice u Paraćinu, koji je tom prilikom rekao da je za decu koja polaze u školu najbitnije da znaju kako pravilno preći ulicu. Prvake smo pitali da nam objasne čemu služi semafor.

Dugogodišnja aktivnost sprovodi se u okviru redovnog godišnjeg plana rada sa ciljem preventivno edukativnog delovanja na decu školskog uzrasta kao učesnika u saobraćaju, rekla je stručna saradnica Crvenog krsta Paraćin.

Po završetku predavanja deca su u pratnji svojih učitelja prelazila kolovoz na mestu gde saobraćaj reguliše semafor ali i tamo gde ga nema. Prvaci su imali puno pitanja za saobraćnojnog policajca, a mi smo njih pitali šta je pešački prelaz.

Prema rečima zaposlenih u Crvenom krstu predavanja u okviru akcije „Bezbednost dece u saobraćaju“ biće organizovana i u ostalim osnovnim školama na teritoriji opštine Paraćin.