Tokom vikenda alkotestirano preko 1.000 vozača u Pomoravlju, policija sankcionisala 141 prekršaj u saobraćaju

Tokom vikenda alkotestirano preko 1.000 vozača u Pomoravlju, policija sankcionisala 141 prekršaj u saobraćaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u kontroli saobraćaja tokom vikenda na teritoriji Pomoravlja, alkotestirali su 1.059 vozača i isključili iz saobraćaja 21 koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

U Ćupriji je zadržan četrdesetdevetogodišnji vozač „juga“ koji je vozio sa 2,29 promila alkohola u organizmu i sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu. Protiv njega će, zbog nasilničke vožnje, biti podneta prekršajna prijava, kao i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja.

U Jagodini je zadržan šezdesetpetogodišnji vozač automobila „škoda“ koji je na auto-putu vozio sa 2,57 promila alkohola u organizmu.

Policija je u Svilajncu zadržala devetnaestogodišnjaka koji je pod dejstvom kanabisa, sa probnom vozačkom dozvolom vozio automobil „sitroen“ sa snagom motora koja nije dozvoljena za tu kategoriju vozača.

Takođe, saobraćajna policija sankcionisala je 141 prekršaj, od čega 48 prekršaja prekoračenja brzine i 24 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa.

U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.