Svečanom sednicom i dodelom priznanja u sali pozorišta obeležen Dan opštine Paraćin

Svečanom sednicom i dodelom priznanja u sali pozorišta obeležen Dan opštine Paraćin

U sali pozorišta svečanom sednicom i dodelomm priznanja zaslužnim građanima i institucijama obeležen je Dan opštine Paraćin. Sednicu je otvorila predsednica SO Slavica Jovanović, a minutom ćutanja prisutni su odali poštu nastradalima nakon tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Ubrzo se prisutnima obratio predsednik opštine Vladimir Milićević.

Višegodišnja je tradicija da opština Paraćin nagradi zaslužne građane i institucije. Ovoga puta Zlatnu plaketu dobio je ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević i Vlada Švajcarske koju je primio ambasador ove zemlje u Srbiji Nj.E. Urs Šmid. Ovo priznanje kao i novčanu nagradu dobio je i profesor engleskog jezika i najbolji edukator sveta sa prošlogodišnje dodele u Nju Delhiju Borko Petrović.

Dobitnici srebrnih plaketa su hirurg u penziji dr Milivoje Milošaković, Književni klub “Mirko Banjević” koji ove godine obeležava jubilej pola veka postojanja i FK Jedisntvo sa tradicijom osnivanja od tačno 100 godina.

Radio Kanal M koji slavi jubilej 25 godina rada dobitnik je bronzane plakete kao i Ambasada Poljske, Ministartvo za javna ulaganja, slikar Boro Lekić, i doktorka Vesna Simić naša sugrađanka, inače neurohirurg Opšte Bolnice Ćuprija.

Profesor fizičkog Saša Petrović, strelci koji rade na protivgradnim stanicama kao i učenici Kristina Kika Vasić, Dušan Spasojević, Uroš Milović, Dušan Spasojević, Sofija Jovanić, Luna Veljković, Luka Simić i Ognjen Ristić za odlične rezultate na takmičenjima. Među nagrađenima koji će dobiti zahvalnice i pohvale nalaze se Vitomir Đorđević predsednik Osnovnog udruženja penzionera Paraćin, Stefan Mladenović, Marija Komarac likovna umetnica, kompanija TPK, Nikola Savić, Radomir Živković v.d. direktora i Tomislav Cvetković pomoćnik direktora Opštinske stambene agencije kao i FK Istok 63 iz Plane.