Ćuprija najavila program povodom Dana opštine

Ćuprija najavila program povodom Dana opštine

Dan opštine Ćuprija biće obeležen uz program raznolikog sadržaja za sve generacije sugradjana, saopštili su iz ove opštine. – Biće nam velika čast da ugostimo naše pobratime i prijatelje iz Doboja, Celja i Kotora, kao i ostale goste tokom dana proslave – rekla je Svetlana Kostić, članica Opštinskog veća i predsednica organizacionog odbora za proslavu Dana opštine.

Tokom svečanosti pprilikom obeležavanja Dana opštine biće oganizovano polaganje venaca žrtvama Prvog i Drugog svetskog rata na spomenik u centru grada, zatim ulična trka “Aleksandar Aca Petrović”, izložba slika čuvenog Petra Lubarde, a u večernjim satima i koncert Crvene jabuke na gradskom trgu.

Svečana sednica na kojoj će priznanja biti uručena zaslužnim građanima i institucijama biće održana 13. oktobra u sali OMŠ “Dušan Skovran” u popodnevnim satima.

FOTO: Turistička organizacija Ćuprija/facebook

Za najmlađe Ćupričane biće organizovan bogat program. Već sutradan 14. oktobra već od 11 časova uslediće Kreativna radionica na Gradskom trgu i Izloba dečijih radova na temu “Moj grad”. Od 16.30 dodela nagrada na literarnom konkursu Narodne biblioteke “Dušan Matić”.

Takođe na Gradskom trgu od 17 časova uslediće Dečiji karneval PU “Dečija radost”, od 17.45 druženje i zabava sa animatorima, a od 19 časova rođendanska torta.