Šta očekuje posetioce 3. Viteškog festivala u Zabregi

Šta očekuje posetioce 3. Viteškog festivala u Zabregi

Za nepunih deset dana u Zabregi će biti održan 3. Viteški festival. Paraćinci dobro poznaju lokaciju koja se nalazi na platou podno utvrđenja Petrus u blizini ostataka manastirskog kompleksa Sveti Jovan. Tom prilikom biće prisutan veliki broj vitezova, a biće održane brojne radionice i izložbe u duhu negovanja starih i po malo zaboravljenih zanata.

Ovogodišnja manifestacija biće znatno sadržajnija sa daleko većim brojem učesnika i posetilaca, najavio je direktor Turističke organizacije Paraćin Vlada Vučković.

Suorganizator ovogodišnjeg 3. Viteškog festivala u Zabregi je Udruženje za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi“ koji imaju velikog iskustva sa organizaovanja manifestacije „Just out“ u Despotovcu. Vlada Vučković kaže da je već sada interesovanje publike veliko i da su gosti najavili kako žele da nekoliko dana provedu u Zabregi i njenoj okolini.

Za razliku od prethodna dva, ovogodišnji festival će trajati tri dana. Ovu jedinstvenu manifestaciju u originalnom okruženju ove godine je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pokrovitelj je i opština Paraćin uz logističku podršku Turističke organizacije.