Muzički karavan u Šavcu

Muzički karavan u Šavcu

Mitra Mirića, Aleksandra Ilića i Biljanu Jevtić dočekao je veliki broj ljudi u Šavcu kod Paraćina. Tri velike estradne zvezde nastupale su kod Doma kulture u selu koje nikada ranije nije bilo domaćin zvučnijim imenima u narodnoj muzici. Seoska slava Sveti Vrači obeležava se 14. jula u Šavcu što je još jedan razlog zašto se Muzički karavan tog dana zaustavio baš u ovom selu. Hitove kao što su Nedaj se generacijo, Ne može nam niko ništa i Živela, živela ljubav pevala je publika u Šavcu na sav glas.

Posle nastupa u Bošnjanu pre par dana, Aleksandar Aca Ilić je imao poseban motiv da ostane duže u Paraćinu i zapeva još jednom.

Jedan od naših najpoznatijih pevača narodne muzike pohvalio je Muzički karavan koji organizuje Opština Paraćin.

Pre nego što su tri legende narodne muzike izašle na binu, publiku su zabavljali mladi harmonikaši, violinisti i saksofonisti. Pored njih kulturno-umetnički program upotpunilo je jedno od najboljih folklornih društava iz ovih krajeva „Spasovdanski vez“ iz Drenovca. Oni su te večeri prvi put nastupali u Šavcu i priključili se Muzičkom karavanu, ali im nije bio prvi put da budu predgrupa velikim estradnim zvezdama.

Seoskoj slaviprisustvovao je i v.d. direktora Doma omladine Marko Milovanović koji smatra da je veoma bitno da se ovakve manifestacije organizuju po selima, a ne samo u gradu. Najavio je da će to biti cilj kako Opštine Paraćin tako i Doma omladine u narednom periodu.

Spektakl kako su organizatori i meštani ovog sela opisali događaj u Šavcu trajao je do kasno u noć. Muzički karavan nastavlja dalje i iza sebe ostavlja more utisaka, jer će prvu ovakvu manifestaciju u Šavcu njegovi meštani dugo pamtiti.