Ko su najbolji srpski predstavnici na 15. Šahovskom festivalu u Paraćinu

Ko su najbolji srpski predstavnici na 15. Šahovskom festivalu u Paraćinu

Indijci, Rusi i Kazahstanci vode glavnu reč na jubilarnom 15. Šahovskom festivalu u Paraćinu. Na bazenima „Prestiž“ u sredu je završeno 6. kolo Open A i Open B turnira. Direktor Šahovskog festivala Saša Jevtić kaže da je najveći favorit na Open A turniru velemajstor iz Indije i svakako jedno od trenutno najpoznatijih šahovskih imena.

Sa druge strane nakon odigranog 6. kola na Open B turniru 1. mesto dele Grk, Turčin, Rumun i šahista iz Uzbekistana sa po 5,5 poena.

U nedelju je održan i sada već tradicionalni 18. Memorijalni rapid turnir „Uroš Dinić“ koji je okupio čak 160 šahista. Veliko iznenađenje napravio mladi FIDE majstor iz Indije Rohit Krišna osvojivši 8 poena iz 9 partija i zasluženo došao do 1. mesta.

Imena pobednika ovih turnira biće poznata u subotu, 16. jula kada je predviđeno svečano proglašenje pobednika, a dan ranije će biti igran brzopotezni turnir sa stotinak učesnika. Šahovski festival u Paraćinu godinama važi za jedan od, za šahiste i organizatore najposećeniji što potvrđuje i generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije prilikom svečanog otvaranja.

Novčane nagrade i priznanja najboljim pojedincima biće uručene u subotu od 14.30. Ovogodišnji festival okupio više stotina šahista sa svih krajeva sveta, a organizatori kažu da su u Paraćin došli iz preko 30 zemalja. Ovu manifestaciju na bazenima „Prestiž“ organizuju OŠK Paraćin, Turistička organizacija i opština Paraćin.