Sportske igre mladih – kvalifikacione utakmice u malom fudbalu

Sportske igre mladih – kvalifikacione utakmice u malom fudbalu

U ćuprijskoj Hali sportova „Ada“ odigrane su kvalifikacione utakmice u malom fudbalu u okviru najmasovnije manifestacije „Sportske igre mladih“. Ćuprija je po treći put domaćin ove manifestacije, a o tome koliko ekipa se takmiči i šta očekuje pobednike nakon kvalifikacija govorio je Dušan Tanić, menadžer Sportskog saveza Ćuprija.

Na ovom događaju učestvovalo je 9 muških i 4 ženske ekipe, a najuspešniju očekuje plasman na finalnom nadmetanju, koje će biti održano 9. februara na istom mestu. Neke od učesnika pitali smo koja su  im očekivanja od ovog takmičenja.

U okviru ove manifestacije važan aspekt čine projekti vezani za održivi razvoj, a ove godine akcenat je stavljen na značaj reciklaže kroz ekološke radionice, kao deo globalnog projekta „Svet bez otpada“. Tako će i u Ćupriji u okviru finala Sportskih igara mladih, biti održana ekološka radionica i poligon „zero waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, koja ima za cilj da mladima ukaže na značaj reciklaže i njihovu ulogu u očuvanju životne sredine.

Podsećamo, finalno takmičenje Sportskih igara mladih u Ćupriji biće održano 9. februara od 10 časova u Hali aportova „Ada“.