Republičko takmičenje učenika iz oblasti veterinarske medicine u Rekovcu

Republičko takmičenje učenika iz oblasti veterinarske medicine u Rekovcu

Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu domaćin je 23. Republičkog takmičenja iz oblasti veterinarske medicine. Svečano je otvoreno u amfiteatru ove obrazovne ustanove uz prisustvo brojnih gostiju, takmičara i njehovih profesora. Republičko takmičenje otvoreio je Zoran Kostić specijalni savetnik ministarke prosvete.

Republičko takmičenje i provera znanja učenika sa terotirije Srbije iz srednjih stručnih škola iz oblasti veterine traje praktično dva dana. O propozicijama, testovima i broju takmičara govori profesor Nenad Anić koji u ovoj školi predaje gotovo tri decenije.

Među zvanicama koje su podržale ovo takmičenje i tesno sarađuju sa Poljoprivredno-veterinarskom školom u Rekovcu bio je i doktor Rade Jovanović, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi.

Organizatori ovog takmičenja su Ministarstvo prosvete, Udruženje srednjih škola područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane kao i domaćin Srednja Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu.

Test znanja je dakle održan u petak popodne, praktični deo u subotu, a takmičari će u rekovcu ostati do nedelje ujutru kada će biti održana svečanost proglašenja pobednika i dodela priznanja za najbolje.