Uspesi malih fudbalera Škole Fudbala „Vuk“

Uspesi malih fudbalera Škole Fudbala „Vuk“

Punih 17 godina prošlo je od osnivanjajednog od uspešnijih fubalskih klubova u Paraćinu koji je napravio mnoga uspešna imena, prepoznatljiva u fudbalskom svetu. Škola fudbala Vuk okuplja deset generacija, uzrasta od 5 do 15 godina sa ciljem promovisanja zdavog života, sportskog duha i talenata za igru. Dečaci i devojčice ŠK Vuk redovno učestvuju na trunirima u Srbiji i regionu gde ostvaruju zapažene rezultate. Desetine dece trenira gotovo svakodnevno na terenima kraj Staklare, a ljubav prema igri i druženju sve ih je okupila oko lopte.

Škola fubala Vuk učestvuje na mnogobrojnim turnirima u Srbiji i inostranstvu. Tokom prošle godine postali su bogatiji za 45 trofeja, a najveći uspeh doživeli su na turniru organizovanom na Ohridu gde su čak tri generacije malih Vukova osvojila pobednička mesta, tačnije generacije 2011, 2013 i 2010. Da i najmlađa ekipa niže uspehe na turnirima govori sjajan rezultat koji su ostvarili u Kraljevu, što je za njih bio jedan od lepših momenata koji će dugo pamtiti.

Deset generacija i 260 mladih nada srpskog fudbala predvođeni su timom trenera koji se trudi da ih pored vođenja lopte, naprada i odbrane nauči i mnogim drugim vrednostima koje će ih oblikovati u talentovane igrače na terenu, a pre svega dobre ljude u životu. Vladimir Volin i Stefan Dašić rade sa mlađim grupama dece, sa generacijom 2015/16/17 i generacijom 2018. godište, a za trenerski posao kažu da nije nimalo lak, već pre svega odogovoran ali pun ljubavi i želje da kod dece razviju ljubav prema sportu.

Vladimir Volin već devet godina radi kao livencirani trener u ovom klubu, a svoj posao opisuje kao jedno lepo iskustvo igranja sa decom koju u hodu uči osnovama fubala. On takođe ističe da je za ovaj posao najvažnija ljubav i razumevanje za decu različitih senzibiliteta i mogućnosti, i da je njegov a i cilj ostalih trenera da deca bez pritiska i tenzije dolaze na treninge i opušteno igraju fudbal.

Osvajanje prvog mesta Seven lige u Kraljevu, za paraćinske Vukove bio je još jedan u nizu fantastičnih uspeha kojim su otpočeli ovu sezonu.

Prošle nedelje su odličan rezutlat ostvarili i fubaleri 2013. godišta koji su u Mini Maxi ligi u Beogradu zauzelo treće mesto na završnici održanoj u Kragujevcu. Zanimljivo je da su treneri Stefan Dašić i Vladimir Volin svoje prve fudbalske korake napravili upravo u ovoj školi fudbala i da danas rado deci prepičavaju svoje iskustvo i fudbalske početke.

Mnogo pobeda ali i poraza dešava se na terenu, a radost pobede neodgojiv je od razočarenja koja dolaze uz poraz. Ipak,Vladimir i Stefan ističu da je posao trenera i da nauči igrače kako da prihvataju sve dobre ali i loše strane ove igre.

Kako postići uspeh, i kako organizovati i savetovati igrače da dodju do pobede, samo su neka od pitanja na koja bi svaki sportski trener morao da zna odgovor. Vladimir Volin rekao je da uspeh dolazi kao kruna upornosti i uloženog truda, a Stefan Dašić dodaje da je njihovu ekipu čine desetine hrabrih i razigranih dečaka i devojčica koji srce ostavljaju na terenu.

Aleksandar Paločević i Anđela Krstić samo su neki od igrača koje je škola fudbala Vuk iznedrila i koji su napravili velike fudbalske karijere. Njihovi prvi golovi postignuti na paraćinskim terenima i u upravo u ovoj školi fudbala. Aleksandar Paločević  igrao je kao kapiten za OFK Beograd, FK Vojvodina i bio je kapiten Reprezentacije Srbije, takođe je igrao u Portugaliji a sada svoju internacionalnu karijeru gradi u Južnoj Koreji. Anđela Krstić je već sedam godina unazad član Reprezentacije Srbije u fudbalu, tačnije deo je prvog tima A reprezentacije i sa uspehom brani boje naše zastave i Crvene zvezde.