Prva zbirka poezije Nađe Savić – Srce da trza

Prva zbirka poezije Nađe Savić – Srce da trza

Ispod naslova knjige „Srce da trza“ ispisano je ime njene autorke, Nađe Savić, devetnaestogodišnjakinje iz Paraćina koja je deo svojih pesama odlučila da objedini u zbirku. Ona se sastoji iz dva dela i posvećena je svim dragim osobama koji su u njenom životu, ali i onima koji više nisu.Sa pisanjem je počela još u osnovnoj školi, ali je tek kasnije shvatila da bi tome mogla i ozbiljnije da se posveti.

Tridesetak posvećenih pesama objedinjeno je u zbirci, a svaka od njih ima posebno značenje i posvetu. Nađa ističe da je najveću inspiraciju pronašla u ljubavi.

Iako su joj sve pesme izašle iz srca i napisane su sa mnogo emocija, među više desetina njih, postoje i one koje su joj draže od ostalih.

Prva osoba kojoj je Nađa pokazala svoje stihove bila je njena majka kojoj je predstavila jednu od pesama na koju je bila u tom trenutku najponosnija. Nakon toga, njen rad videlisu i profesorka srpskog jezika ali i Nađino društvo. Veliki broj pohvala, povratnih reakcija i emocija koje je uspela da izazove kod ljudi, ohrabio je da je objaljivanje prve zbirke, prava stvar.

Premijerno predstavljenje zbirke pesama „Srce da trza“ zakazano je za sredu, 22. novembar od 19h u prostorijama Kulturnog centra. Ovom prilikom biće pročitano nekoliko pesama, a Nađa će imati priliku da svojim sugrađanima opširnije predstavisvoj rad i ljubav prema poeziji. Te večeri će svi zainteresovani moći da kupe primerak knjige, a kasnije će poručivanje iste biti moguće i putem instagram stranice autorke.