Predstavljanje zbirke pesama “Na stepenicama prolaznosti”

Predstavljanje zbirke pesama “Na stepenicama prolaznosti”

Realistična poezija, čak 85 pesama Zlate Jovanović pretočeno je u zbirku pod nazivom „Na stepenicama prolaznosti“. Ova autorka iza sebe ima čak četiri zbirke koje je objavljivala u periodu od 2002. do 2018. godine. Ove godine je svoju kolekciju obogatila i petom zbirkom najrazličitinijih životnih i ljubavnih stihova.

Zbirka pesama „Na stepenicama prolaznosti“ premijerno je prikazna  posetiocima Sajma knjiga u Beogradu prošlog meseca, a u nedelji za nama autorka Zlata Jovanović imala je prilike da nekoliko svojih pesama pročita i pred paraćinskom publikom u Kulturnom centru i time predstavi svoje najnovije delo. Veliki broj pesama ukazuje na to da ispiraciju za svoje stihove pronalazi u velikom broju stvari iz privatnog života i okruženja.

Organizacija predstavljanja ove zbirke, kao i ostalih autorke Zlate Jovanović, nastala je u saradnji sa Kulturnim centrom Paraćin i književim klubom „Mirko Banjević“ čiji je ona dugogodišnji član. Na promociji uvodnu reč imao je Zoran Đurić, književnik i recenzent ove zbirke, predsednik Književnog kluba „Mirko Banjević“, za muzičku pratnju u pauzama pobrinula se pijanistkinja Zorica Đakvoski, a moderator je bila Olga Mančić Ružić Lodika.