Promocija škole unutrašnjih poslova Jakov Nenadović

Promocija škole unutrašnjih poslova Jakov Nenadović

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkus za upis 224 učenika za Srednju školu unutrašnjih poslova Jakov Nenadović u Sremskoj Kamenici za školsku 2024/2025 godinu. Ovim povodom, predstavnici ove škole i policijske uprave iz Paraćina, predstavili su osmacima škole Radoje Domanović uslove za upis, krajnji rok za podnošenje prijave i sve ostale informacije koje su  važne za buduće kandidate.

Ukoliko su stečeni svi napomenuti uslovi za konkusisanje, prijavu podnosi roditelj tj zakonski zastupnik. Obrazac za prijavu moguće je preuzeti u lokalnoj policijskoj stanici ili na sajtu Srednje škole unutrašnjih poslova Jakov Nenadović. Obrazac je neophodno dostaviti policijskoj stanici prema mestu prebivališta kandidata ili dikretno srednjoj školi u Sremskoj Kamenici.

Prijemni ispit za ovu srednju školi sastoji se iz četiri dela i to opšteg lekarskog pregleda, provere bazično-motoričkog statusa, psihološke selekcije i specijalističkog lekarskog pregleda.

Nakon proslogodišnje prve, ovo će biti druga generacija budućih policajaca koji će svoje četvorogodišnje znanje moći da steknu u Srednjoj školi unutrašnjih poslova Jakov Nenadović u Sremskoj Kamenici. Konkurs je otvoren do ponedeljka 26. februara, a učenici koji budu upisali ovu srednju školu školovaće se za obrazovni profil policajac u trajanju od četiri godine.