Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Tehnološkoj školi

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Tehnološkoj školi

U cilju promovisanja dobrovoljnog služenja vojnog roka i povećanja broja zainteresovanih kandidata za služenje roka u martovskom upisnom roku ove godine, učenicima Tehnološke škole u Paraćinu održana je promocija na kojoj su imali prilike da dobiju sve osnosvne informacije vezane za regrutaciju. Načelnik centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Jagodina, potpukovnik Branko Golubović obratio se učenicima i govorio im o njihovim pravima i obavezama vezanim za služenje vojnog roka.

U sklopu redovnih aktivnosti promovisanja, učenici Tehnološke škole imali su prilike da čuju najosnovnije informacije o prijavljivanju za služenje vojnog roka. Kroz kratko predavanje učenici su upoznati sa načinom prijavljivanja, sa obavezama i realizacijom lekarskih pregleda regrutovanja i sa daljim mogućnostima njihovog potencijalnog rada u Ministarstvu odbrane i pri Vojsci Srbije. Potpukovnik Golubović naglasio je i zašto je za mlade momke važno da odsluže vojni rok.

Svaki muškarac sa navršenih 18. godina, ima obavezu da se prijavi kako bi bio evidentiran u vojnoj evidenciji Ministarstva odbrane, a nakon toga ima pravo da se prijavi i za dobrovoljno služenje vojnog roka. Javni poziv otvoren je tokom cele godine, a upis se vrši 1. marta, 1. juna, 1. septembra i 1. decembra. Pravo na dobrovoljno služenje vojnog roka imaju i punoletne devojke.