Promocija književnog stvaralaštva Olivere Budimir u paraćinskoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“

Promocija književnog stvaralaštva Olivere Budimir u paraćinskoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“

Četiri romana prepuna teških životnih priča sa jasnom porukom ljubavi predstavila je proteklog vikenda u prostorijama paraćinske biblioteke „Dr Vićentije Rakić“  književnica Olivera Budimir. Inspirisana nemilim događajima i ličnim iskusvom o ratovima devedesetih i prinudnom odlasku Srba sa Kosova, Budimirova je želela  da kroz svoje reči prenese jasnu poruku kako običan čovek plaća cenu rata bez sopstvene krivice.

 

Olivera Budimir je rođena u Prištini, diplomirala je na Višoj medicinskoj školi, sanitarni smer Univerziteta u Beogradu. Radila je u Gradskoj skupštini u Prištini, a u Beograd je izbegla 1999. godine nakon nestanka njenog muža. Nakon odlaska iz Pristine nastao je njen prvi roman  koga ona naziva svojim dnevnikom. Budimirova kaže da je svakom potrebno da skrene misli od teških stvari, a ona je to uspela napisavši svoj drugi roman „Put oblaka“.

Iako je dosta ostala dosledna teškoj tematici u svom stvaralaštvu, Olivera ne beži od ljubavi kojoj se često vraća i o kojoj piše ne bi li napravila balans. Ona smatra da je ljubav čista emocija koja povezuje sve ljude te se nje dotakla u svakom dosadašnjem romanu.

Budimirova kaže da je svoje književno stvaralaštvo predstavila u mnogim srpskim gradovima, ali i u inostranstvu i dodaje da će tako nastaviti i na dalje jer na taj način kako kaže štiti istinu.