Održano recitatorsko takmičenje “Pesniče naroda mog”

Održano recitatorsko takmičenje “Pesniče naroda mog”

Vasilija Šćepanović, Dunja Savić i Anđela Janković su prema oceni sturčnog žirija imale najbolji nastup na 55. Opštinskoj smortri recitatora “Pesniče naroda mog”. Svaka od njih odnela je prvo mesto u svojoj kategoriji i obezbedile su učešće na Okružnoj smorti recitatora. Na ovom takmičenju učestovalo je 60 učenika u tri kategorije iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Paraćin. U svečanoj sali muzičke škole, pred mnogobrojnim roditeljima  i stručnim žirijem učenici su recitovali stihove izabranih pesama. Učenici su bili podeljeni u tri kategorije, mladji, srednji i stariji uzrast,a zadovoljna lica dece i glasni aplauzi bili su potvrda uspešnih nastupa.

Još jedna pesnička spota održana je u organizaciji paraćinske biblioteke “Dr Vićentije Rakić”,a stručni žiri koji je pažljivo slušao i ocenjivao takmičare činili su paraćinski glumac Tomislav Đorđević, bibliotekar Leposava Ivanković i pesnikinja Biljana Stanisavljević. Oni su  ocenjivali izbor pesme primeren uzrastu, akcentuaciju, dikciju, izražajnost i sugestivnost kazivanja.

Smotra recitatora “Pesniče naroda mog” jedno je od najstarijih takmičenja u našoj zemlji i svake godine okuplja veliki broj dece i roditelja koji vole poeziju i neguju izražanoj kazivanje. U kategoriji mlađih takmičara prvo mesto osvojila je Vasilija Šćepanović, učenica OŠ “Đura Jakšić “. Drugo mesto zauzela je Sofija Radisavljević iz OŠ ” Branko Radičević” iz Popovca, a učenici OŠ “Đura Jakšić”, Leni Ljubisavljević, pripalo je treće mesto. U kategoriji srednji uzrast, od 5. do 8. razreda, prvo mesto osvojila je Dunja Savić, učenica OŠ ” Đura Jakšić “, drugo Mina Stanković, treće Milena Janković, učenice OŠ “Stevan Jakovljević”. U kategoriji stariji uzrast prvo mesto pripalo je Anđeli Janković, drugo Ani Rakić, učenicama Gimnazije Paraćin, a treće Petru Petroviću, učeniku Mašinske škole Paraćin.