Privrednik iz Paraćina stimuliše zaposlene da se vakcinišu protiv korona virusa

Privrednik iz Paraćina stimuliše zaposlene da se vakcinišu protiv korona virusa

Paraćinski privrednik Bogoljub Milenović nagradiće novčano svoje zaposlene ukoliko odluče da prime vakcinu protiv korone. Na ovaj vid stimulacije Milenović se odlučio kako bi animirao radnike na vakcinaciju, jer je ubeđen da je jedino na taj način moguće sačuvati svoje i zdravlje svojih kolega i ukućana, a u isto vreme rasteretiti zdravstveni sistem.

A komentari na društvenim mrežama su bili oprečni. Dok su jedni ovakav potez nazivali sramnim i ucenjivačkim, drugi su ga pozdravili kao značajan doprinos u borbi protiv epidemije. Milenović smatra da u Srbiji u izvesnoj meri vlada antivakserska propaganda koju podržavaju uglavnom mladi. Zato je njegova odluka da vakcinisane radnike mlađe od 40 godina nagradi sa šest, a starije od četrdeset godina sa po četiri hiljade dinara.

Milenovićeva ideja je naišla na dobar odjek kod zaposlenih u firmi koju vodi, a već tokom vikenda dobijao je pozive svojih prijatelja i poslovnih partnera koji podržavaju ovakvu odluku.

Bogoljub Milenović je ovakav podsticaj zaposlenima opravdao i sopstvenom odlukom da među prvima primi vakcinu protiv kovida.

Vlasnik građevinske firme iz Paraćina će ovakvu odluku smartati uspešnom ukoliko na vakcinaciju podstakne između 60 i 70 odsto zaposlenih. Takođe, akcija će biti još uspešnija ako se na sličan potez odluče i ostali privrednici iz Paraćina i Srbije uopšte. Kompanija „Ljuba invest“ osnovana je 1993. godine i u njoj je trenutno zaposleno oko osamdeset radnika.