Pristigao veliki broj radova na ovogodišnji konkurs „Krv život znači“

Pristigao veliki broj radova na ovogodišnji konkurs „Krv život znači“

Paraćinski školarci još jednom su se priključili akciji Crvenog krsta i poslali veliki broj radova na ovogodišnji likovni i literarni konkurs „Krv život znači“. Osnovci i srednjoškolci kao i polaznici predškolskih grupa su prethodnih nedelja oslikali likovne radove i pisali pesme na temu dobrovoljnog davanja krvi. O ovom konkursu govori Miroslav Mitrović iz paraćinskog Crveog krsta.

Na ovogodišnji konkurs je pristiglo 178 likovnih i literarnih radova kao i nekoliko video klipova u kojima se promoviše davalaštvo krvi. On je bio otvoren od 1.do 29. marta, a komisija će u najuži izbor odarbrati radove i prethodno ocenjivati originalnost promocije i poziva na humanost.

Miroslav Mitrović podseća da su sestre bliznakinje Milić prošle godine iznenadile kako sebe tako i svoje školske drugove osvojivi priznanje i nagradno putovanje.

Likovni i literarni konkurs prethodno je raspisan u nekoliko kategorija, predškolci, mlađi osnovci od 1. do 4. razreda osnovne, stariji osnovci od 5. do 8. razreda kao i učenici gimnazija i drugih srednjih škola. Rezultati bi trebalo da budu poznati 11. maja povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi.